Počeo je najmrsniji festival u Srbiji – SLANINIJADA 2015

0

Slaninijada u Kačarevu, sada već tradicionalna gurmanska manifestacija, svečano je otvorena 12. februara u podne i trajaće do 15. februara. Turistički klub Slaninijada, koji je organizator manifestacije, najavljuje učešće preko 300 izlagača koji će izložiti više od 100 tona slanine i drugih mesnih prerađevina, pa će za degustaciju biti i više nego dovoljno. Učesnici iz cele Srbije takmičiće se za najbolju domaću, zanatsku i industrijsku slaninu, a ove godine, svi oni predstaviće se i na novom sajtu www.slaninijada-shop.com .
Po ustaljenom običaju, predviđen je interesantan prateći program. Učesnici će animirati posetioce demonstriranjem svojih kulinarskih veština, predstoji i takmičenje u kuvanju paprikaša, tzv. “Zlatni kotlić”, takmičenje u topljenju slanine “Zlatni čvarak”, a oni koji se odluče da prisustvuju ovom nadaleko čuvenom gastronomskom događaju, imaće čast i da probaju stara, zaboravljena jela koja su deo narodnih običaja žitelja Vojvodine.
Meštani Kačareva koje se nalazi u opštini Pančevo, na tridesetak kilometara od Beograda, prvu Slaninijadu organizovali su 1988. godine, a ona od tada značajno doprinosi razvoju seoskog i etno turizma. Na ovoj, 28. po redu, očekuje se poseta od 75.000 do 80.000 gostiju.

Share.

Comments are closed.