Božić u Zagrebu

0

U Zagrebu se i ove godine održava tradicionalni božićni advent. Vreme je hodočašća i praznika, Deda Mraz se više ne čeka u toploj sobi kraj kamina, on se traži po ulicama i trgovima.

Ova praznična manifestacija se održava na nekoliko lokacija u gradu. Dobrom organizacijom i bogatim programom se može uporediti sa ostalim evropskim metropolama, a da su ozbiljno shvatili svoju obavezu da održe taj renome, organizatori su pokazali i ove godine. Osim bine koja je tradicionalno postavljena u centru grada, na kojoj se održavaju brojni koncerti i performansi, dušu ovog događaja čine božićni sajmovi postavljeni na nekoliko lokacija po centru i van centra Zagreba. Bogate ponude na štandovima obuhvataju najrazličitije suvenire i ukrase, i poneki zaboravljen bakin specijalitet, kao što su štrudle ili jabuke u šlafroku. Jedan od novijih simbola adventa je i najposećeniji ledeni park, klizalište na Trgu kralja Tomislava.

Božić u Zagrebu

Božić je pravo vreme da se Zagreb poseti, grad se pretvara u bajku a  idilična praznična amosfera greje srca i prkosi hladnoći. Advent će trajato od 02.12.2017. do 07.01.2018. godine i održava se na 16 lokacija.

Božić u Zagrebu

Share.

Comments are closed.