Bregzit, turizam uzvraća udarac!

0

Broj stranih posetilaca u Velikoj Britaniji porastao je u značajnoj meri od kada Britanci su prekinuli brak sa Evropskom unijom. Prema zvaničnim podacima do ovakve neobične situacije i naglog razvoja turizma doveo je pad njihove valute funte.

Referendum o napuštanju Evropske unije doveo je do smanjenja broja turista, da bi se samo nakon par meseci rapidno povećao i to zahvaljujući funti koja je izgubila na vrednosti, oko 15 procenata u odnosu na druge. Ovakav neočekivan dobar ishod poseta iskoristili su i turisti i domaći, dok je loša strana slabljenja valute uslovila Britance tako što je poskupela i smanjila njihova putovanja u inostranstvo. Broj turista je u odnosu na prošlu godinu povećan za skoro 20 procenata, i to uglavnom onih “preko mora” , turista iz Kine, Amerike i Kanade.

London je jedna od 10 najposećenijih destinacija u Evropi, grad koji se posećuje bez obzira na godišnja doba.  Primetan je trend povećanja turističke ponude i kod nas, već su aktuelni aranžmani za doček 2018. godine. Ovaj novi trend pojeftinjenja će makar malo omogućiti i pomoći da se odlučite da ga posetite.

Uprkos svim zakonima verovatnoće, turizam je još jednom pokazao da je ozbiljna industrija sposobna da sve okolnosti prevaziđe i okrene u svoju korist.

Share.

Comments are closed.