Budućnost hotelijerstva, Alibaba Group otvara FlyZoo hotel

0

U Hangzhou, u kineskoj provinciji Zhejiang, kineska kompanija “Alibaba Group” najavila je otvaranje svog prvog hotela, i to prvog pametnog hotela koji će gotovo samostalno, bez ljudi, moći da funkcioniše.

Kompanija Alibaba je poznata svetu kao kompanija koja nudi uvek inovativna i revolucionarna tehnološka rešenja, pa taj trend nije izostao ni sada, kada je hotelijerstvo u pitanju. U svom istočnom krilu Xixi parka, kompanija je otvorila hotel koji će u svom svakodnevnom funkcionisanju biti oslonjen na tehnološka rešenja koja će pružati futurističke usluge gostima.

Hotel je bez ljudskog osoblja, odnosno, za sve hotelske operacije, hotel koristi robote. Poslovi kao što su  prijava i odjava gostiju, room service, i ostali poslovi koji su zahtevali ljudsko prisustvo u potpunosti su zamenjeni robotima i računarskim sistemima.

Hotel takođe nema klasične brave, već senzore na vratima soba koji otvaraju prostorije putem tehnologije skeniranja lice, a sve kontrole unutar soba, kao što su kontrole temperature, intenzitet osvetljenja i upotreba kućnih aparata se od sada vrši tehnologijom koja se aktivira na glas.

Kao kuriozitet, hotel u svojoj ponudi ima i sedam tematskih soba posvećenih različitim državama. Jedna od njih je “Britanska soba” sa britanskom zastavom i slikom Big Bena i Tower Bridge-a, u cilju pružanja što boljeg i kvalitetnijeg iskustva gostima.

Share.

Comments are closed.