Bugarska – Jednostavnije plaćanje u kafićima i restoranima

0

Kompanija Mastercard predstavila je rezultate pilot projekta u vezi sa korišćenjem biometrijske kartice u saradnji sa UniCredit Bulbankom u Bugarskoj.

Kako je saopšteno, ovo novo rešenje kombinuje čip tehnologiju sa autentifikacijom putem otiska prsta kako bi se na praktičan i siguran način potvrdio identitet korisnika kartice prilikom kupovine u radnjama.

Nakon što je ovo rešenje imalo premijeru u Južnoafričkoj Republici, Bugarska je prvo tržište u Evropi koje testira ovu naprednu tehnologiju. Na kraju probnog perioda, učesnici su podelili svoja iskustva o ovoj tehnologiji i utiscima u pogledu jednostavnosti korišćenja. Njih 93% smatra da je biometrijska kartica praktičnija u poređenju sa ukucavanjem PIN koda prilikom transakcije, 95% učesnika smatra da su biometrijske kartice sigurnije od klasičnih čip kartica, a više od 90% učesnika bi verovatno ili sigurno unapredilo svoju omiljenu karticu opcijom za biometrijsku autentifikaciju ukoliko bi ona bila dostupna.

Rezultati probnog perioda takođe ukazuju da su supermarketi, restorani i kafići, maloprodajni objekti i benzinske stanice mesta na kojima korisnici najčešće upotrebljavaju biometrijsku karticu kako bi plaćanje obavili lako i sigurno. Velika većina ispitanika bi podržala dodavanje opcije za beskontaktno plaćanje biometrijskim karticama.

Veoma smo ponosni što je Bugarska prva zemlja u Evropi koja testira biometrijsku karticu. Sigurnost je na prvom mestu za korisnike, a biometrijska tehnologija za autentikaciju bez sumnje pruža visok nivo sigurnosti i predstavlja odlučujući faktor u poslovanju izdavalaca kartica. Bugari imaju poverenja u benefite koje donosi ova inovativna tehnologija i spremni su za njeno uvođenje koje će im omogućiti da obavljaju brze i sigurne transakcije, izjavio je Artur Turemka, generalni direktor za Balkan u kompaniji Mastercard.

Share.

Comments are closed.