Buying Business Travel: Neumorni Beograd ponovo u usponu

0

U renomiranom britanskom poslovnom magazinu “Buying Business Travel” objavljen je članak o Beogradu u kojem se ističu rastući ekonomski, kulturni i turistički potencijale glavnog grada Srbije, uz ocenu da je “neumorna srpska prestonica ponovo u usponu”.

Nakon posete Beogradu u januaru ove godine, urednik Pol Revel čitaocima daje uvid o trenutne okolnosti, investicije, projekte i poslovnu klimu i potencijale za razvoj srpske prestonice.

Osim najvažnijih infrastrukturnih i poslovnih projekata, u tekstu se opisuje i obnova Savamale kao kreativne četvrti Beograda, ali i brojni dogadjaji koji su održani dok je Revel boravio u Beogradu, poput Beogradskog festivala igre, Nedelje dizajna, Nedelje mode.

“Oni koji se upute u Beograd zbog posla, imaju dobre mogućnosti za smeštaj”, navodi se u tekstu.

Prema rečima generalnog direktora HRS za Veliku Britaniju globalne mreže hotelskog rezervacionog sistema Džona Vesta, Beograd postaje sve popularniji kako raste i njegova reputacija u svetu poslovnih putovanja.

Dodaje se i da je pozitivno što će Beograd biti domaćin velikog broja internacionalnih događaja ove godine, što će ga dodatno ustoličiti na turističkoj mapi.

Publika “Buying Business Travel” magazina dostiže broj od 41.000 čitalaca koji stoje iza više od 18 milijardi funti koje se godišnje ostvare na organizaciju poslovnih putovanja.

“Buying Business Travel” organizuje ili učestvuje u organizaciji nekih od ključnih kongresa, konferencija, sajmova i poslovnih skupova tokom cele godine.

Share.

Comments are closed.