Chateau Petrus prodao deo udela u vinogradima, cena 87 milona po hektaru

0

Deo jedne od najčuvenijih vinarija na svetu, tačnije petina vlasničkog dela, prodata je za neverovatnih 200 miliona evra, što je najviša cena ikada plaćena za neko poljoprivredno dobro.

Porodica Mui, koja je vlasnik čuvene vinarije Petrus u Bordou, prodala je petinu svog udela u vinogradima kolumbijskom milijarderu Alehandru Santo Domingu. Kolumbijac je postao vlasnik nešto više od 2 hektara vinograda jedne od najpoznatijih vinarija na planeti, a kada se izračuna da je platio hektar oko 87 miliona evra, to je i zvanično najveća cena ikada plaćena za poljoprivredno zemljište.

Alehandro Santo Domingo, živi u Americi, drži 499. mesto na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svetu, a njegovu i porodicu Mui veže dugo poznanstvo. Porodica Mui je u Bordo pre rata došla sa juga Francuske iz kao i mnoge porodice u tom delu Bordoa, a vlasnik Žan Fransoa Mui kaže da nema nameru da zatvori vinariju. On smatra da je dolazak bliskog investitora presudan za dugoročni razvoj Petrusa i da dve porodice planiraju još dugo da ostanu partneri.

Share.

Comments are closed.