Chateau Ramšak, uživanje u čarima slovenačke prirode uz maksimalnu dozu luksuza

0

Na svetu postoji pregršt bajkovitih destinacija preko sedam gora i sedam mora koje nas mame nestvarnom lepotom prirode uz lokalne proizvode tako jedinstvene da im ne možemo izgovoriti ni ime. Pored toga, u ponudi napaćenih tur-operatera koji moraju da cede vodu iz suve drenovine ne bi li zadovoljili razmaženog turistu novog doba, nalaze se i brojni kompleksi sa čudesnim arhitektonskim rešenjima, koja svojim izuzetnim komforom i revolucionarnim dizajnom oduzimaju dah. Međutim, postoji mesto gde, da biste sve to videli i doživeli, ne morate ni da sedate u avion. Naime, na samo desetak minuta vožnje od centra Maribora nalazi se Chateau Ramšak, resort koji će vam po sistemu dva u jedan, (vinarija + glamping) ponuditi sve ovo gore navedeno na jeziku koji veoma dobro razumete i to još sa osmehom.

Chateau Ramšak, uživanje u čarima slovenačke prirode uz maksimalnu dozu luksuza

I zaista, Chateau Ramšak je po svemu izuzetan primer kako uz nešto novca i puno mašte i dobre volje, koristeći ono što imate, a to je u ovom slučaju odličan mikroklimatski položaj za proizvodnju belih vina, možete napraviti ekskluzivnu turističku ponudu. Priča o ovom neuobičajeno zanimljivom vinskom glamping resortu je započela izgradnjom vinarije „Ramšak“ još 1998. godine, usred bogatih vinograda koji se prostiru na 3,2 hektara. Na čokotima koji se pružaju padinama Počehove, rastu samo bele sorte grožđa kao što su zeleni silvanac, sivi pino, šardone, žuti muskat, sovinjon blan i italijanski rizling. U vinskom podrumu smeštenom u rustičnoj zgradi, prerađuje se i odležava vrhunsko vino koje možete degustirati na licu mesta u veoma autentičnom ambijentu. Naime, prostorijom dominira ogromna drvena vinska presa iz 1851. godine koja je u cugu mogla da preradi 4500 kilograma grožđa i za koju domaćini kažu da je jedna od najstarijih u Evropi. Naravno, čitav ugođaj upotpunjuje stručno vođenje kroz degustaciju šarmantnih domaćina, nakon kojeg ćete imati osećaj da ste pored prijatnog vinskog iskustva stekli i nove prijatelje. A kada rumeni i veseli od dobrog vina izađete napolje čekaju vas luksuzni glamping apartmani okruženi bajkovitim stazama, drvećem i naravno vinogradima.

Chateau Ramšak, uživanje u čarima slovenačke prirode uz maksimalnu dozu luksuza

Ovaj popularni koncept u kampingu pravljen je po jednostavnoj formuli – Glamour + Camping = Glamping. Tako je u Chateau Ramšak sve podređeno uživanju u čarima slovenačke prirode uz maksimalnu dozu luksuza. Ovaj deo kompleksa je počeo sa radom prošle godine i tu i tamo možete još videti detalje koji se pred vašim očima pretvaraju u ostvarenje dečjih snova. Jer ko to još nije maštao o sopstvenoj kućici na drvetu sa koje se pruža divan pogled na čitav posed?! U pitanju je, u stvari, veliki beli šator od posebnog materijala u kome četiri osobe mogu imati sve što im civilizacija 21. veka može ponuditi. Spavaća soba, kupatilo, dnevna soba i terasa sa džakuzijem uz sav akomoditet hotela sa pet zvezdica su smešteni na velikom drvetu koje se širi dvorištem. Šator je toliko dobro izolovan da se u njemu može spavati sve do zime, a tokom letnjeg perioda temperatura je regulisana klimom. U kompleksu postoji sedam šatora za dvadeset ljudi i oprema je identična, a jedina razlika je u veličini. Ono što dodatno obogaćuje smeštaj u ovakvim šatorima, jeste trem ispred svakog šatora koji doprinosi maksimalnom uživanju u prirodi. Svi volimo da dočekamo zalazak sunca sedeći u udobnim stolicama, uz čašu vina, na jednom takvom mestu. Nakon svega jedno je sigurno, Chateau Ramšak nudi kvalitetan odmor za pamćenje, tu u našem okruženju, za ne tako visoku cenu.

Share.

Comments are closed.