Chefs’ Stage, Internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva u Šibeniku

0

Restoran Pelegrini, koji je nedavno nagrađen Mišelinovom zvezdicom, 19. i 20. marta u Šibeniku organizuje održavanje međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva „Chefs’ Stage“, kongresa koji će ugostiti i okupiti  regionalne lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu.

Ideja organizatora je spajanje učesnika gastronomske i ugostiteljske industrije i osnivanje zajednice koja podstiče razmenu iskustava i znanja, i podržava održivi razvoj ugostiteljstva i turizma definisanjem  lokalnog gastronomskog identiteta. Takođe kongres ima za cilj da se u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi radi na zajedničkoj kreativnosti, proučavanju tržišta  i razmeni znanja i iskustava.

Za dva kongresna dana, planirano je nekoliko masterclass-ova, koje će održati oko 20 međunarodnih vrhunskih kuvara, kao i održavanje panela sa temama: swot analysis of regional gastronomy, service, croatian food and ingredients, creating a tourist destination, location zero cuisine, education – creating,  a career path in hospitality, small producers, laws & regulations i creating luxury.

Osim toga, cilj koji su organizatori sebi zadali je takođe i okupljanje svih regionalnih ugostitelja, kuvara, hotelijera, novinara i ostalih profesionalaca u industriji, kako bi na jednom mestu u potpunosti povezali gastronomsku zajednicu, pa onda zajedničkim naporima formirali i planirali buduće pravce gastronomije, prepoznavali trendove, i uopšte artikulisali tekuće probleme u profesiji.

Share.

Comments are closed.