Coca Cola kreće sa proizvodnjom svog prvog alkoholnog pića

0

Najveća svetska kompanija za proizvodnju bezalkoholnih pića, Koka Kola, planira da proizvede alkoholno piće prvi put u 132 godina dugoj istoriji kompanije.

Ovo piće će se proizvoditi u Japanu i imaće u sebi između tri i osam odsto alkohola, a ideja da se i ova komapnija uključi u svetsku trku prodaje alkoholnih pića došla je od činjenice da je prodaja alkoholnih napitaka u poslednjih nekoliko godina u porastu, i da je konzumiranje alkohola postalo naročito popularno kod žena.

Japanska verzija Koka Kole sa alkoholom imaće ime  “Chu-Hi” , a samo penušavo piće sadržaće shochu, nacionalno alkoholno piće napravljeno destilacijom pirinča, kako bi zadržali lokalni duh japanskog naroda.

Ova kompanija poznata po crvenoj etiketi iskoristiće svoju  popularnost kako bi u svom sistemu bezalkohonih pića plasirali i alkoholna, što nije neuobičajena praksa. Za sada, planira se prodaja samo u Japanu, zbog jedinstvenih i posebnih kvaliteta domaćeg tržišta, a u kompaniji kažu da očekuju i od konkurenata da nastave ovakav trend u budućnosti.

Share.

Comments are closed.