Corte dei merli, apartmani iz snova

0

Rovinj predstavlja jedan od najstarijih i najromantičnijih gradova na Jadranu. Nostalgični ambijent starog grada prepun raskošnih renesansnih i baroknih detalja, čini da magične trenutke provedene u njemu poželite da rastegnete kao testo za slasnu štrudlu, a ako još imate sreće da pronađete mesto u kući za odmor „Corte dei merli“, uspomena iz Rovinja će zauzeti centralno mesto na policama vašeg sećanja

I zaista, „Corte dei merli“ je impresivna porodična kuća koja se nalazi samo na par minuta hoda od istorijskog jezgra Rovinja. Iako blizu grada, kuća poseduje parking mesto za svaku smeštajnu jedinicu unutar vlastitog dvorišta. Koliko je ovo važno znaju svi motorizovani posetioci Rovinja koji poseduju vozilo veće od električne fotelje.
– Reč je o staroj porodičnoj kući, a turizmom se bavimo već duži niz godina. Počeli smo skromno sa samo jednim apartmanom, a kasnije smo postepeno širili svoje smeštajne kapacitete i nadograđivali kuću, tako da sada već imamo pet apartmana, od toga jedan master apartman sa fantastičnim pogledom na more i četiri apartmana raznih veličina, kao i jednu dvokrevetnu sobu sa vlastitim kupatilom. Imamo vrlo dobar booking i veoma smo zadovoljni rezultatima – počinje priču o ovom prelepom objektu vlasnica Angela Marich.

Corte dei merli more
Sve smeštajne jedinice su moderno uređene i opremljene, uključujući wi-fi, air condition, satelitsku televiziju, a gosti na raspolaganju imaju i nameštenu terasu ili balkon gde mogu da uživaju na mirisnom primorskom vazduhu.
– Naši gosti su pretežno stranci, a najverniji su nam gosti iz Austrije i Nemačke, zatim Italije, Norveške i drugih zemalja Zapadne Evrope. Ipak, moram da naglasim da poslednjih godina imamo sve više gostiju iz Republike Srbije koji kažu da je Rovinj u Istri za njih destinacija broj jedan, a da se u našoj kući osećaju lepo i dobrodošli, te nam se vraćaju sa radošću – kaže Angela i dodaje da „Corte dei merli“ ima i dosta gostiju koji su u prolazu i u njihovom objektu borave svega dva ili tri dana, a to su gosti iz čitavog sveta, koji dolaze u Hrvatsku, a Rovinj je samo jedna od destinacija njihovog itinerara.

Corte dei merli kuhinja
Na plaže Rovinja je iz kuće moguće ići pešice, biciklom i automobilom. Samo par minuta hoda deli goste od živopisne gradske luke i rive, poslastičarnica, restorana i uličnih kafića, galerija i malih suvenirnica koje će ih sasvim očarati. Takođe, veoma je zgodno što se banke, pijaca i trgovine nalaze nadohvat ruke.
– Iako se suprug Mario još bavi sopstvenom delatnošću, iznajmljivanje naših apartmana je danas posao čitave porodice, kog vodim sa svojim kćerima Melaniom i Monicom, tako da svaki član ima svoju ulogu koju izvršava sa strašću i zadovoljstvom. U ovu priču svakako treba uključiti i našeg psa Joya, koji nam svima donosi puno radosti. Svake godine ulažemo u smeštaj i podižemo kvalitet prateći trendove u turizmu. S obzirom na to da sam sav svoj radni vek provela u turističkoj branši, (radila sam u odeljenju marketinga i prodaje), svesna sam važnosti pravovremenog i pravilnog odgovaranja na upite gostiju o svemu što im nudimo kroz tekst ili slike, te su mi poznate komunikacijske veštine na maternjem i stranim jezicima, pa je moja uloga kontaktiranje sa gostima i praćenje bookinga – navodi gospođa Marich.

Corte dei merli balkon
U svakom detalju „Corte dei merli“ primećuje se želja da se gostu pruži kvalitetan i ugodan boravak i da se oseća kao kod kuće, a to podrazumeva dobrodošlicu, udobnost, sigurnost, susretljivost i ljubaznost, ukratko maksimalnu pažnju.
– Sva ta energija usmerena na gosta, čija očekivanja moramo nadmašiti, a ne samo zadovoljiti, pružena je sa ciljem da se našem gostu ugodi i da kod njega izazove želju da ponovo koristi naše usluge, da nam se ponovno obrati i vrati, ali i potrebu da svoja dobra iskustva i utiske podeli sa prijateljima i poznanicima.To nam se višestruko vraća, jer nam većinu popunjenosti kapaciteta čine stalni gosti, a znamo da stalni gosti stvaraju nove – kaže za „TU!“ magazin naša domaćica Angela Marich.

Angela Marich
„Corte dei merli“ je idealan izbor za sve goste koji uz odmor na moru žele da upoznaju ritam života Rovinja i da uživaju u vrhunskoj hrani i vinu, dok oko njih lebdi duh mediteranske prošlosti i romantike kojima starogradsko jezgro i te kako obiluje.
Tekst: Petar Vušurović

Share.

Comments are closed.