Čuveni Hotel Plaza u Njujorku dobio nove vlasnike

0

Hotel „Plaza“ otvoren je davne 1907. godine, i to je jedini je hotel koji se nalazi u Nacionalnom registru istorijskih znamenitosti. Ovaj hotel predstavlja simbol luksuza 20. veka, a sada, nakon prodaje, pretenduje da postavi nove standarde u ugostiteljstvu.

Nakon kupovine većinskog udela u vlasništvu njujorškog istorijskog hotela Plaza, dvojica investitora su postali vlasnici hotela po ceni od 600 miliona dolara. Šanal Kan, osnivač kompanije „Vajt siti venčers“ iz Dubaija,  i Kamran Hakim iz organizacije Hakim, jedan od najvećih vlasnika zemljišta u Njujorku, postigli su dogovor o zajedničkom investiranju u ovaj hotel,a krajnji rok je 25. juna ove godine.

Hotel Plaza, sa mermernim lobijem okrenutim prema Petoj aveniji, sa kristalnim lusterima, i kraljevskim apartmanom od 35.000 dolara, bio je zvezda Menhetna i Njujorka decenijama. U njemu su snimani mnogi filmovi, bio je mesto mnogih dešavanja, a sada ponovo postaje mesto glamura. Sa novim idejama i energijom, investitori planiraju da zadrže stari šarm hotela, a da ga osveže modernim konceptom koji ovaj istorijski kompleks i zaslužuje.

Share.

Comments are closed.