Dan pirotskog kačkavalja, 3. Festival sira u Pirotu

0

Festival sira i kačkavalja – Pirot 2018  je manifestacija koja slavi jedan od najčuvenijih pirotskih brendova i specijaliteta, Pirotski kačkavalj, i održaće se 1. septembra 2018. godine.

3. Festival sira i kačkavalja u Pirotu održaće se 1. septembra od 12 do 18 časova na prostoru srednjevekovne tvrđave Momčilov grad. Na оvоgоdišnjоj manifеstaciji učеstvоvaćе više od 20 prоizvоđača sira i kačkavalja, uglavnоm iz Pirоtskоg оkruga, ali i оstalih dеlоva Srbijе.

Ovaj već čuveni pirotski brend je proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom i imenom, i manifestacija ima za zadatak da promoviše kačkavalj ne samo gostima iz Srbije, već iz regiona. Pored degustacije različitih sireva i kačkavalja, kao i vina, posetioci će imati priliku da probaju i domaće specijalitete kao što su đubek i svrljiški belmuž, kao i stare zaboravljene srednjevekovne specijalitete.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Pirot, mlekarska škola “Dr Obren Pejić“, grad Pirot, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Share.

Comments are closed.