Dani Brazila od 14. do 16. avgusta u Novom Sadu

0

Međunarodni, šesti po redu festival “Dani Brazila – novosadski samba karneval” biće održan od 14. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu “Štrand”, šetalištu kej i Trgu slobode.

Tradicionalno, u okviru festivala biće realizovane brojne radionice, muzički programi, književne večeri, žurke i karnevalska povorka. U duhu brazilske kulture, za posetioce će biti organizovane radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. Posetioci će imati priliku da se oprobaju u sviranju samba perkusija sa šest najboljih perkusionista Evrope, plešu sambu sa kubancem Jorgeom Luisom Garmendiom – Titom, kao i da vežbaju kapueru sa meštreom Torneirom koji dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi.

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala. Festival i karneval zatvoriće perkusionistički sastav “Bloco X” koji čine najbolji sambisti Evrope i u čijim će ritmovima i energiji moći posetioci da uživaju.

Ovogodišnje “Dane Brazila – novosadski samba karneval” podržali su ambasada Brazila u Beogradu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad – uprava za kulturu i Turistička organizacija Novog Sada.

Share.

Comments are closed.