Dani Brazila u Novom Sadu od 11. do 13. avgusta

0
Novi Sad će osmu godinu zaredom biti domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta.
Organizatori navode da će, sada već tradicionalni, internacionalni festival ponovo okupiti istinske zaljubljenike u brazilsku kulturu, umetnost i sport, a svim posetiocima pružiti priliku da kroz program, radionice i završnu karnevalsku povorku u centru grada osete duh Brazila.
Tokom sva tri dana festivala vrhunski stručnjaci iz Evrope i Brazila iz oblasti samba perkusija, kapuere i samba plesa održavaće radionice na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i u plesnom studiju Allegro, kako za iskusne, tako i za one koji na ovaj način žele prvi put da se upoznaju sa brazilskom kulturom, navodi se u saopštenju.
Otvaranje festivala zakazano je za petak, 11. avgust u 20 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada će biti predstavljen program radionica samba plesa, udaraljki i kapuere.
– Sve posetioce festivala očekuju i otvorene žurke na tvrđavi, performans u centru grada, a završnica festivala je jedinstvena karnevalska povorka svih kapuerista, samba perkusionista i plesača koji će poslednjeg dana festivala, u ritmu sambe, prodefilovati kroz centar grada i pokazati svoje umeće i rezultate učešća na radionicama – najavljuju organizatori.
Share.

Comments are closed.