Dani Vajferta 12. i 13. juna u Pančevu

0

Gradska manifestacija “Dani Vajferta” po prvi put će ove godine biti održana 12. i 13. juna u Pančevu, pod sloganom “Mesto odakle je sve počelo”.

Namera organizatora je da se kroz promociju uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva i podršku Vajfert piva kompanije Hajneken Srbija.

Centralni program manifestacije počinje u petak, 12. juna, edukativnim radionicama za decu u Narodnoj bašti, a u toku tog popodneva, u Regionalnoj privrednoj komori Pančevo, biće održan skup na temu “Stanje i perspektiva razvoja mini pivarstva u Srbiji”.

Nešto kasnije u Ulici Nikole Tesle počinje sajam piva i starih zanata, u okviru koga će posetioci moći da uživaju u Vajfert pivu, kao i u ukusima piva domaćih zanatskih pivara.

Drugog dana manifestacije biće otvorena i izložba oldtajmer vozila nakon čega će na centralnom trgu nastupiti pevači i igrački ansambl Doma kulture Banatsko Novo Selo, SKPD “Djetvan” i “Trio Tirmenštajn” u saradnji sa KUD “Stanko Paunović”.

Koncert Belgrade Dixieland Orchestra na programu je u subotu 13. juna u 21 čas, nakon čega sledi Retro Swing Party.

Poseban deo programa predstavlja turistička “Vajfert ruta” sa turističkim vodičem, koja promoviše pet važnih turističkih tačaka koje na najbolji način ilustruju život i delo Djordja Vajferta u Pančevu.

Prvi obilazak Vajfertove rute, zakazan je za 5. jun u saradnji sa gimnazijom “Uroš Predić”.

Share.

Comments are closed.