Direktor hotela Palisad, Vojislav Janić

0

U razgovoru za TU! direktor zlatiborskog hotela Palisad otkriva dokle se stiglo u rekonstrukciji “zlatiborske zvezde” i koji su sledeći koraci.

TU!: Predstavite nam ukratko hotel Palisad

VJ: Ono što izdvaja Palisad od ostalih hotela na Zlatiboru i regionu je činjenica da ovaj hotel ima poluvekovnu tradiciju.  Bio je i ostao nosilac turističke ponude ove planine, a kada kažemo Zlatibor prvo što pomislimo je Palisad. Gosti su se od samog nastanka turizma na Zlatiboru odlučili za naš hotel, a mi smo održali i unapredili ono što su radili ljudi koji su vodili hotel pre nas. Naš hotel odlikuje fantastičan ambijent, koji je u potpunosti renoviran. Pored toga, izuzetno nam je bitno da pružimo što kvalitetniju uslugu. Najbitnije je da je gost zadovoljan i da se on opet odluči za naš hotel kad dođe na Zlatibor. Trudimo se na sve načine da boravak gostiju upotpunimo maksimalno, a to činimo uz pomoć mnogobrojnih sadržaja hotela – barovi, restorani, diskoteka, relax centar, sportski centar.

TU!: Kada je započela rekonstrukcija hotela?

VJ: Od privatizacije 2005. godine krenulo se u razmatranje o daljim koracima, vezanim za rekonstrukciju hotela. U prvo vreme  radilo se  u ambijentu, koji je krasio hotel decenijama u nazad, a nakon detaljnih analiza turističke tražnje i potencijala koji posedujemo, napravljen je master plan detaljne rekonstrukcije sa kojim je započeto 2010.godine. Posebno bih izdvojio nešto što tek predstoji, a odnosi se na moderan i prostran Wellness i Spa centar, koji će zaokružiti naš hotelski proizvod i učiniti ga unikatnim na turističkoj mapi Srbije.

TU!: Dokle ste stigli u svemu tome?

VJ: Kompletno smo renovirali lobi i restorane. Imamo 280 soba, od kojih je 200 potpuno renovirano i 80 koje se nalaze u depandansu, delu koji tek treba da se renovira. U planu je i proširenje depandansa za 120 soba. Korišćeni su prirodni materijali poput drveta, kamena, čoje, vune i lan, koji su integrisani u savremeni eko dizajn. Pored ovoga, upotreba modernih tehnologija upotpunjuje uslugu shodno najvišim aktuelnim standardima.

TU!: Koje biste sadržaje još istakli?

VJ: Od leta ćemo imati ukupno šest fudbalskih i četiri teniska terena, tako da možemo govoriti o ozbiljnom sportskom centru. Pored toga,izdvojio bih i restorane Zlatan bor, Koliba i Naša kuća. Sve ovo govori da mi nismo samo hotel, već ozbiljno ugostiteljsko preduzeće.

 TU!: Koji su vaši planovi?

VJ: Ostalo je još nekoliko delova ovog hotelskog kompleksa koji je potrebno renovirati kako bi rekonstrukcija bila u potpunosti zaokružena. Pre svega u planu je izgradnja welness i spa centra sa bazenom na površini od oko 3000 kvadratnih metara. Nakon toga slede radovi na rekonstrukciji kongresne dvorane u okviru samog hotela, koja će biti multifunkcionalna i koja će moći da služi i za sportske manifestacije i treninge.

Share.

Comments are closed.