Dišite odgovorno: Koktel barovi gde se možete napiti a da niste pili

0

Umesto da piju, ljubitelji koktela i alkoholnih napitaka će od sada moći da udišu svoja omiljena pića. Ovaj potpuno novi koncept ugostiteljstva omogućava posetiocima da konzumiraju svoja pića preko pluća u neverovatno impresivnom alkoholnom okruženju.

Trend da se alkohol vaporizuje, zatim  udiše, datira iz 1950. godine. Međutim, u poslednjih nekoliko godina postaje sve popularniji, što zbog očaravajućeg iskustva koje se doživljava pri samoj konzumaciji, što zbog činjenice da se prilikom inhalacije u organizam ne unose nikakve štetne materije koje su nusproizvod destilacije. Ovakvo destilirana pića ne sadrže ni kalorije, tako da se bar sa te strane može na miru i bez griže savesti uživati u čašici razgovora.

Dišite odgovorno: Koktel barovi gde se možete napiti a da niste pili

Koncept su razvijali u dva pravca, jedan je predviđen za klubove gde se piće ne ispija nužno za stolom ili barom, i drugi koji podrazumeva klasičan old school pristup gde se polako i dugo  uživa. U klubovima su neophodna zaštitna odela, zbog velikog prisustva vlažnosti u vazduhu, kako se odela ne bi upropastila, i tom prilikom se u alkoholnoj izmaglici moze provesti do sat vremena. To je, kako kažu, dovoljno za dobar provod, dok se u klasičnim barovima služe specijane naprave, stakleni držači sa svećama, ili bilo kojim drugim izvorom toplote, na kojima se nalaze čaše sa pićem. Prilikom zagrevanja piće isparava, a to se posle uz veliko oduševljenje prisutnih inhalira. Sam čin  konzumacije je vrlo atraktivan, duh iz boce živi, tu je da ohrabri i bodri, uteši i razveseli.

Dišite odgovorno: Koktel barovi gde se možete napiti a da niste pili

Ovakvi barovi su počeli u svetskim prestonicama, nastavili su da osvajaju redom. Nakon Čikaga, Londona, stigli su do Praga, Budimpešte. Zaista revolucionaran način konzumiranja alkohola, udahnuti i okusiti suptilnost i  pre nego što se nepce susretne sa pićem. Vremena se menjaju, potrebna su nova iskustva, umesto običnog večernjeg izlaska tu su barovi i restorani koji sada nude nove dožvljaje. Možda je došlo vreme da laboratorijski mantili i naučna oprema zamene dosadašnje večernje toalete i smokinge.

Share.

Comments are closed.