Drugi međunarodni festival Sava Port Global Fest na Savskoj promenadi

0

Sava Port Global Fest će se održati 09. septembra na savskoj promenadi sa početkom u 10h, gde je planirano da se predstave zemlje učesnice sa svojim tradicionalnim suvenirima, hranom, radionicama, odećom, tapiserijama i ručnim radovima.  Zemlje koje su potvrdile učešće jesu: Palestina, Pakistan, Tunis, Indonezija, Ukrajina i Iran.

Njihovi proizvodi biće prezentovani  na štandovima duž promenade od 10h do 16:30h, gde će posetioci moći da okuse i upoznaju njihovu kulturu. Tog dana na istom mestu biće održana i izložba svetskih suvenira.

Pre programa koji se održava na bini, planiran je i defile svih zemalja učesnica u tradicionalnim nošnjama. Program se nastavlja na bini od 17h nastupom svih ovih zemalja, uključujući i domaćine, kroz tradicionalnu igru, pesmu, muziku i poeziju.

Od 21h kreće koncert grupe „Legende“ koji će zatvoriti ovu manifestaciju. U toku cele manifestacije svi posetioci će imati priliku da probaju tradicionalnu hranu i piće svih zemalja učesnica, kao i da se kroz igru, pesmu i dobro raspoloženje, upoznaju sa najrazličitijim tradicionalnim nošnjama i najkarakterističnijim obeležjima ovih zemalja. Ovu svečanost će uveličati i prisustvo ambasadora arapskih i evropskih zemalja.

Prisustvo su potvrdili sledeći ambasadori: ambasador Palestine, ambasador Bugarske, ambasador Alžira, ambasador Češke, ambasador Tunisa, ambasador Pakistana, ambasador Indonezije, ambasador Ukrajine, ambasador Irana i ambasador Belorusije.

Share.

Comments are closed.