Dubrovnik najposećeniji u Hrvatskoj u 2017. godini

0

Dubrovnik je u 2017. godini imao vise od 1,2 miliona turističkih poseta, i tako ostvario do sada nezapamćene i rekordne rezultate. Dubrovnik je grad hotela i prelepe okoline, privlačan tokom čitave godine, grad koji je otvoren suncu, moru i  posetiocima.

Dobrovačka turistička organizacija je objavila podatke o broju turističkih dolazaka u prethodnoj godini, prema kojoj je od ukupnog broja tek nešto preko 60 hiljada domaćih turista boravilo u poseti gradu, od kojih je određeni broj  bio opredeljen za nautički turizam. Od stranih državljana, najbrojniji su turisti koji dolaze Velike Britanije, SAD-a, Nemačke, Francuske, Italije i Austrije. Ukupan broj stranih turista prelazi broj od 1,1 milion, što je za 20 odsto više nego što je bilo poseta prošle godine. Samim tim zabeležen je i rast broja noćenja u svim dubrovačkim hotelima, u oko 50 hotela odselo je više od 650 hiljada gostiju, što je za skoro 30 odsto više nego pre par godina.

Dubrovnik je grad koji pruža bogat izbor raznovrsnih doživljaja i uzbuđenja, ali i potpuni odmor u tihom, umirujućem ambijentu blage mediteranske klime i nestvarnih primorskih pejzaža. Upravo to ga čini jedinstvenom i najtraženijom  luksuznom destinacijom na celom Jadranu.

Share.

Comments are closed.