Dugino selo, najživopisnije selo na Tajvanu

0

Ovo selo je bilo namenjeno za smeštaj vojnika, ali je ostalo naseljeno do danas, i sad je zbog svoje neobične osobine postalo najposećenija turistička destinacija u gradu.

Dugino selo, najživopisnije selo na Tajvanu

U predgrađu Taičunga, velikog tajvanskog grada, nalazi se malo selo u kojem su 1940-tih i 1950-tih bile naseljene porodice vojnika. Tokom godina, mnoge porodice su napustile selo koje je uskoro počelo propadati i pretvarati se u sivu gradsku četvrt. Zahvaljujući jednom čoveku, ovo neobično naselje je pretvoreno u pravi mali turistički biser, poznato kao Dugino Selo.

Dugino selo, najživopisnije selo na Tajvanu

Huang Yung-fu, ratni veteran, poznatiji kao deda Duga, je u svojim poznim osamdesetim odlučio da oboji kuće, zidove i ulice u šarene i vesele dugine boje. Svakog dana, deda Duga oboji novu sivu površinu svojim živim bojama i likovima, nesluteći doliko će to uticati na popularnost sela. Od samog početka, ulepšavanje je postalo glavna svrha njegovog života.

Dugino selo, najživopisnije selo na Tajvanu

Na slikama su tehnikom jednostavnog i naivnog slikarstva prikazane poznate televizijske ličnosti, biljke, životinje i mnogi drugi motivi. Njegov rad je vrlo brzo postao poznat pa su selo počeli da posećuju ne samo građani Taičunga, već i strani turisti iz Malezije, Japana i Koreje.

Share.

Comments are closed.