Dve nagrade za Tikveš na ovogodišnjem takmičenju – Chardonnay du Monde

0

Najveće specijalizovano takmičenje vina sorte grožđa šardone

Vina „Domaine Lepovo Chardonnay“ i „Chardonnay Special Selection“, berbe 2017. nagrađena su srebrnim medaljama na ovogodišnjem 25. jubilarnom izdanju prestižnog specijalizovanog takmičenja vina sorte šardone, Chardonnay du Monde u Francuskoj.

Domaine Lepovo Chardonnay

Nagrade su dobijene u konkurenciji 679 vina iz 39 zemalja sveta. Ocenjivana su od strane 300 međunarodnih sudija – eksperata za ovu sortu, od kojih je polovina iz Francuske.

„Dobijanje tako prestižnih nagrada u zemlji, domovini sorte šardone, izuzetno je priznanje za kvalitet vina vinariji Tikveš. Sa druge strane, to je još jedan dokaz da ljubitelji vina i u Makedoniji mogu da uživaju u kvalitetnim vinima svetske klase i da budu ponosni na njih“, rekao je generalni direktor vinarije Tikveš, Radoš Vukićević.

Chardonnay Special Selection

Chardonnay du Monde je najprestižnije specijalizovano priznanje za vino, koja se razlikuje od drugih takmičenja po doslednom sprovođenju najviših kriterijuma enološke nauke i strogim procedurama i standardima prilikom procenjivanja vina, koji su isti tokom svih 25 godina postojanja. Takmičenje se tradicionalno održava u renomiranoj vinariji instituta Paster u regionu Burgundija u Francuskoj.

Share.

Comments are closed.