Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

0

Zagrebački hotel Esplanade u saradnji s kozmetičkom kućom L’Occitane osmislio je za svoje goste ekskluzivnu kolekciju Spa Ritual kupki.

Hotel je razvio luksuzne kupke za potpuno opuštanje i povrat energije, kupku namenjenu muškarcima, kao i onu za decu i trudnice te kupku za romantične trenutke uz penušavac i ručno rađene čokoladne praline. Raskošan menu kraljevskih kupki kreiran je prema tradicionalnim francuskim L’Occitane recepturama i dostupan gostima hotela u privatnosti sobe.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Hotel Esplanade prvi je u Hrvatskoj pre nekoliko godina lansirao uslugu koja uključuje ponudu pripreme opuštajućih personaliziranih kupki u privatnosti sobe i tako gostima ponudio novu dimenziju pružanja luksuznih usluga. Kako bi osvežio ovu ekskluzivnu ponudu hotel je u saradnji s poznatom francuskom kozmetičkom kućom L’Occitane en Provence osmislio i kreirao novi koncept kupki koje autentičnim i veoma učinkovitim sastojcima opuštaju duh i telo. Kroz pažljive rituale pripreme kupki i blagodati koje odabrani sastojci pružaju, jedinstveni boravak u hotelu za goste postaje još ekskluzivniji.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Kolekcija uključuje pet mirisnih i penušavih L’Occitane kupki koje su pomno kreirane prema različitim potrebama i željama gostiju u skladu tradicionalnim francuskim recepturama. Ponuda je osmišljena tako da edukovano osoblje na poziv gosta priprema kupku u privatnosti sobe kroz posebno osmišljeni ritual mirisnog osveženja sobe, stvaranja atmosfere ambijentalnim svećama i pažljivo mešanje eteričnih ulja, soli i biljnih ekstrakata s kupkom na odgovarajućoj temperaturi. Uz svaku kupku chef Ana Grgić dizajnirala je fine zalogaje koji uz pomno birano osvežavajuće piće stvaraju potpuni ugođaj za opuštanje kojem doprinosi i ugodna muzika kreirana posebno za ovu namenu.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Sve hotelske sobe i apartmani hotela Esplanade opremljeni su visoko kvalitetnim i luksuznim L’Occitane kozmetičkim proizvodima koje naši gosti veoma cene te je ovaj projekat bio logičan sled te dugogodišnje saradnje. Uz ponudu tretmana opuštanja u Health Clubu, spa oaza ovom je jedinstvenom ponudom kupki proširena na sobe i apartmane kako bismo gostima pružili uistinu poseban i nezaboravan doživljaj boravka.“, naglasio je generalni direktor hotela Esplanade, Ivica Max Krizmanić.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Iz različitih kombinacija dragocenih eteričnih ulja, prirodnih biljnih sastojaka, mineralnih morskih soli, opuštajućih mirisnih ekstrakta i raskošnih L’Occitane sveća nastale su veličanstvene opuštajuće kupke u kojima gosti mogu uživati u bilo koje doba dana jednostavnim pozivom na hotelsku recepciju. Zavisno o raspoloženju gosti tako mogu odabrati pet mirisnih luksuznih kupki.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Sunny side of life jutarnja je kupka za buđenje koja sadrži provansalsku lavandu i čini kožu baršunasto glatkom i podatnom, a priprema se uz sveže voće i netom ceđeni sok od narandže kako bi se razbudila čula i vratila energija.

Skybath kupka opušta i revitalizuje telo spojem ekstrakta citronovca i biljne penušave baze dobijene iz kokosa i šećerne trske, a pruža trenutni osećaj smiraja, dok prirodni zeleni čaj priprema telo za počinak.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Mediterranean Gataway hedonistička je kupka namenjena muškarcima koji se žele istinski prepustiti opuštanju uz spoj eteričnih ulja koja deluju blagotvorno na organizam, a primamljiva kombinacija opojnog crvenog dalmatinskog vina i aromatičnih sireva čine ovu kupku još privlačnijom.

Sensitive bath delight baršunasta je kupka s karite maslacem i filmskim mehurićima kreirana za one s osetljivom kožom te trudnice koje će dodatno osveženje pronaći u svežem voću i hranjivom voćnom smoothiju. Uz ovu kupku one najmlađe očekuje i iznenađenje u obliku šarenih loptica, koje će ovaj mirisni doživljaj pretvoriti u veselo vodeno igralište.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

Esplanade SPA Ritual by L’Occitane

Za romantične parove tu je senzualna kupka za dvoje Bubbles & Romance koja će spojem nežnih ružinih latica, rashlađenog penušavca, ručno rađenih pralina i neodoljivog sezonskog voća u ozračju mirisne sveće Néroli & Orchidée cvetova rasplamsati emocije i ponovno probuditi strasti.

L’OCCITANE kozmetička kuća

L’Occitane priča započinje 1976. godine u srcu Visoke Provanse (Francuska) koja se nalazi na čudesnom geografskom položaju između Alpa i Mediterana. Tu se rodio i Olivier Baussan, osnivač L’Occitanea. Pokrajina Provansa, njezina tradicija i njezine vrijednosti već dulje od 40 godina predstavljaju inspiraciju za stvaranje proizvoda L’Occitane. Proizvodi su autentični, prirodni, iznimno učinkoviti te neodoljivo privlačni. Pravi ih je užitak koristiti, jer su njihova jedinstvenost i prepoznatljivost širom svijeta inspirirane samom prirodom i njezinom istinskom ljepotom.

Esplanade SPA Ritual by L'Occitane

O hotelu Esplanade Zagreb                    

Hotel Esplanade, najprestižniji zagrebački hotel, sagrađen je 1925. godine s ciljem pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz – Istanbul. Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bila je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je nudio gostima neviđenu raskoš, tako da su poznate ličnosti oduvijek odsjedale upravo u Esplanadi. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. Nakon potpune rekonstrukcije, Hotel ponovno otvara svoja vrata te se nameće kao istinska hotelska zvijezda u regiji.

Share.

Comments are closed.