Etihad Airways uvodi najveći putnički avion na svetu

0

Etihad Airways ovog leta uvodi nagrađivani avion A380 na liniju Abu Dabi – Pariz u okviru sezonskog prilagođavanja rasporeda flote.

Ovom letelicom, u kojoj se nalazi revolucionarna Etihad Rezidencija – prvi trosobni apartman na svetu u komercijalnom putničkom avionu – obavljaće se jedan od dva svakodnevna leta do francuske prestonice između 1. jula i 28. oktobra.

Pariz je postao najnovija A380 destinacija ove avio-kompanije, posle Londona, Sidneja, Njujorka i Melburna. Zamenjujući jedan od letova na ovoj liniji koji su se do sada obavljali avionom boing 777 sa 328 sedišta, Etihad ervejz može da ponudi celokupno putovanje od Pariza do Melburna i Sidneja avionom A380, preko matičnog aerodroma avio-kompanije u Abu Dabiju.

Dodatni kapacitet će omogućiti poslovnim putnicima i turistima da isprobaju putovanje u dvospratnom avionu – u kome apartman Etihad Rezidencija ima dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo, a ekskluzivna ponuda obuhvata i apartmane u prvoj klasi i studija u biznis klasi.

“Let našim najvećim avionom do Francuske svojim dodatnim kapacitetom nam pomaže da zadovoljimo sve veću tražnju i da ispunimo  očekivanja naših gostiju za još boljim iskustvom putovanja uz nenadmašan luksuz, udobnost i vrhunsku uslugu”, izjavio je generalni direktor Etihad ervejza Peter Baumgartner.

Obroci po narudžbini, privatni šef kuhinje, usluge batlera, luksuzni salon, “leteća dadilja”, zasebna kupatila samo su neke od pogodnosti koje ovaj avion pruža. Okvirna cena putovanja u jednom pravcu u ekskluzivnoj Etihad Rezidenciji na liniji između Pariza i Abu Dabija je 10.750 dolara, a između Pariza i Sidneja ili Melburna, 16.800 dolara.

Share.

Comments are closed.