Evropski lideri nazdravljaju vrhunskim makedonskim vinima Tikveš i Domaine Lepovo

0

Premijeri i ministri 28 zemalja članica Evropske unije i njihove kolege zemalje kandidati iz regiona koji učestvuju na izuzetno važnom samitu o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana koji će se održati u Sofiji, imaće priliku da se uvere u unikatnost i visok kvalitet najpoznatijih makedonskih vrhunskih vina.

Vinska karta na večeri dobrodošlice, koja će biti održana uoči samita koji počinje u sredu, 17. maja, u glavnom gradu Bugarske, imaće četiri makedonska vrhunska vina proizvedena u vinariji “Tikveš” i butik- vinariji “Domain Lepovo”.

Iz portfolija “Tikveš” i “Domen Lepovo” biće poslužena dva bela vina, vrhunsko terroir vino “Barovo” i ekskluzivno ” Chardonnay” premijum brenda “Domaine Lepovo”  kao i dva crvena vina: “Bela Voda” i “Domen Lepovo Grand Cuvee”. Za ovu posebnu priliku, vina koja će biti poslužena na samitu imaju jedinstvene etikete.

“Ovo je izuzetna čast za Tikveš, ali i jedinstvena prilika za promociju i jačanje imidža i reputacije Makedonije kao zemlje koja proizvodi vina visokog kvaliteta koja mogu da pariraju i najpoznatijim svetskim vinskim brendovima,, poručuju iz Tikveša.

Kao specijalan “začin” večere biće služena i jedna od najreprezentativnijih rakija široko poznata kao tikvešova žolta – specijalna lozova “VS”, koja odležava u hrastovim buradima na poseban način.

Share.

Comments are closed.