Evropsko prvenstvo u mažoret plesu u Sokobanji

0

Od 6. do 9. septembra u Sokobanji biće održano 20. po redu Evropsko prvenstvo u mažoret plesu na kome će učestvovati oko 1.200 mažoretkinja iz šest evropskih zemalja.

Srbija će po prvi put biti domaćin ovog takmičenja, a svoje umeće pokazaće mažoretkinje iz Češke, Crne Gore, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ova sve popularnija igra sa specifičnim koracima sa elementima gimnastike i mažoret štapovima pokazala je da ima potencijala da postane deo redovnih aktivnosti i kod nas, a na 20. Evropskom prvenstvu takmiči se ukupno 48 ekipa iz šest evropskih zemalja.

Mažoretkinje će prodefilovati Sokobanjom u svečanim uniformama u subotu, 8. septembra od 14.00 časova, a samo takmičenje biće organizovano u sportskoj hali. Proglašenje pobednika zakazano je za nedelju 9. septembra za 18.00 časova.

Pokrovitelji Evropskog prvenstva u mažoret plesu su opština Sokobanja i Evropska mažoret asocijacija (EMA), a kako navode iz Turističke organizacije Sokobanje Sokobanje, smatra da će ovo prvenstvo doprineti razvoju turizma ne samo u njihovoj opštini, već i u celom regionu.

Share.

Comments are closed.