Falkenštajner se povukao sa Stare planine

0

Grupacija “Falkenštajner” raskinula je ugovor o upravljanju hotelom “Stara planina”. Grupacija je, kako tvrdi B92, povukla svoj menadžemet iz “Stare planine” i tamo više nema njihovih radnika.

“Falkenštajner” poručuje da “Stara planina” više nije deo njihovog lanca. Austrijska grupacija je time raskinula ugovor o upravljanju hotelom “Stara planina” na 15 godina potpisan 2012. godine. Hotel sa četiri zvezdice “Stara planina”, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća “grinfild” investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina. U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.
Kompanija “Falkenštajner”, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta. Na društvenim mrežama postavljeno je saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da je grupacija bila prinudjena da raskine ugovor i da nije uspela da održi ugovor o upravljanju, čime se ogradjuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom “Stara planina”.

Share.

Comments are closed.