Februar u Srbiji u znaku italijanskih proizvoda

0

27. februara u hotelu “Hajat” u Beogradu održaće se skup italijanskih i srpskih privrednika i kompanija koje se bave proizvodnjom hrane i pića. Na ovom događaju biće predstavljeni najpopularniji proizvodi Italije, kao i saradnja i ukupna vrednost trgovinske razmene između Italije i Srbije.

Proizvođači  hrane i pića iz najpoznatijih italijanskih regija , Bazilikate, Kalabrije, Kampanije, Sicilije, Abruco, Molize i Sardinije, tačnije oko 40 kompanija,  prezentovaće svoje proizvode srpskom tržištu i zemljama regiona. Najpoznatiji proizvodi  visokog kvaliteta i popularnih cena, maslinovo ulje, čuvene testenine, sirevi, biće predstavljeni u toku februara, koji će u Srbiji po svemu sudeći, proteći u znaku Italije. Ove kompanije će takođe imati priliku da se upoznaju i sa sa poljoprivredno-prehrambenim sektorom Srbije, našim proizvodima, kao i sa privredama susednih zemalja. Na skupu će biti prisutne delegacije i kompanije iz 9 zamalja regiona, i to iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Albanije , Crne Gore i Rumunije. Na manifestaciji će biti organizovane brojne radionice, sastanci i prezentacije, a sve to pod pokroviteljstvom Evropske unije u okviru projekta “Piano Export Sud II”.

Italija je već tradicionalno najznačajniji partner izvoza robe grada Beograda, dok je na drugom mestu po uvozu robe u Srbiju. Na ovom skupu se očekuje intenziviranje saradnje i razmene robe, i jačanje ekonomske veze između ove dve zemlje.  Građani će imati priliku da se upoznaju sa italijanskim proizvodima i  probaju delikatese na predstavljanju koje će se održati 24. februara u tržnom centru “Delta City”.

Share.

Comments are closed.