Feravino predstavilo nove etikete i vina iz linije Dika

0

Nova etiketa na liniji Dika odražava esenciju i lepotu slavonskih šuma u modernom dizajnu.

Mirisi i lepota slavonskih šuma inspiracija su nove, moderne etikete vina linije Dika, poznatog hrvatskog proizvođača Feravina. Potpisuje je ljubljanski studio Kofein na čelu s kreativnom direktorkom Zarjom Vintar, koji je prepoznatljivom slavonskom simbolu podario novo, savremenije i privlačnije ruho. Liniju Dika od sada ćete prepoznati po etiketi na kojoj je stilizovano pero fazana.

Želeli smo da istaknemo da je to moderna vinska kuća različitih cenovnih nivoa, ali s istim osnovnim identitetom. Slavonske reke, Panonska nizija, kulturno i prirodno nasleđe Slavonije, hrast, divlje životinje, dve reke između kojih se nalaze Feričanci, inspiracija su za etikete svih linija vina Feravina, dok pero fazana na Diki simbolizuje lakoću, ležernost, lepotu, razigranost, svežinu, a sve te karakteristike imaju ova vina“, istakla je Zarja na premijeri novih etiketa i vina iz linije Dika u Rooftop cafe baru restorana Lateral, na 26. spratu zagrebačke zgrade u Strojarskoj, s kojeg puca prekrasan pogled na glavni grad.

Feravino

Feravino

Graševina, Chardonnay i Pinot beli – odaberite svoje vino

Decanterom nagrađena Graševina Dika 2016. osvojila je vinske znalce, ali i one koji vole vesela, lagana, cvetna i mirisna vina, bogatih aroma zrelog grožđa. Uravnoteženih ukusa koji podsjećaju na bagrem, ugodno je kisela, oblasto zaokružena i idealna za svečane prigode.

Da Feravino itekako vodi računa o kvalitetu svojih vina, potvrđuje ulaganje u podrum i tehnologiju, ali i kvalitetan odabir tima. U njemu su jedan od najpoznatijih hrvatskih enologa Marijan Knežević i gost enolog, Slovenac Matjaž Lemut, koji su bili izvrsni domaćini na degustaciji u Zagrebu.

Vina iz linije Dika odraz su odličnih godina, ali i vrhunske tehnologije, kao i znanja i iskustva složnog enološkog tima. Bela vina koja smo danas degustirali krase mladost, iskričavost, elegancija ukusa i pitkost, dok se u našim crvenim vinima oseća posvećenost sortama, posebno Frankovki koja se u našem podrumu neguje od njegovog osnivanja 1804.“, kazao je Marijan Knežević.

O kvalitetu Feravina govore i brojna svetska priznanja, a poslednja su stigla krajem maja. Na najvećem svetskom vinskom takmičenju Decanter World Wine Awards nagrađena su čak tri vina. Bronzom su se okitile dve Graševine iz 2016., jedna iz linije Dika, a druga iz linije Miraz, a odlična Frankovka Miraz 2012. dobila je preporuku. Dan nakon toga stigle su medalje s IWC-a (Inernational Wine Challenge), bronza za Graševinu Dika 2016. i preporuka za Frankovku Miraz 2012.

Share.

Comments are closed.