Festival jabukovog vina u Frankfurtu

0

Frankfurtska kultura proizvodnje i ispijanja  jabukovog vina igra važnu ulogu u društvenom životu grada već stotinama godina. Svake godine, lokalci i posetioci okupe se gradu na Majni da proslave svoje najpopularnije piće na  Apple Wine festivalu, koji se tradicionalno održava uz prateći  zabavni program. Ove godine festival će biti upriličen od 12-21. avgusta.

Tipičan frankfurtski folklor i lokalna poezija kao old-school vid zabave interesantni su i mladima i mladima u srcu, dok se u blizini održavaju koncerti poznatih muzičkih bendova. Tu je i opuštajuća muzika, koja stvara idealnu  pozadinu za uživanje u neobičnom koktelu od jabukovog vina.

Mnoge različite vrste jabukovog vina su u ponudi za degistaciju na štandovima izlagača. Tradicionalno jabukovo vino koje se pravi od starih sorti jabuka deo je ponude, dok se mogu naći i blendovi i popularni kokteli. Posetioci festivala mogu pronaći i odličnu ponudu jabukovog vina na rasprodajama u Roßmarkt delu, gde se događaj i održava. Oni koji žele da se oprobaju u sopstvenoj proizvodnji jabukovog vina, takođe će pronaći sve što im je za to potrebno.

Mesto :  Roßmarkt, Frankfurt

Datum:  12.08 – 21.08.2016

Share.

Comments are closed.