Festival manifestacija, destinacija i degustacija na Kalemegdanu

0

Na Beogradskoj tvrđavi od 22. do 24. maja biće održan veliki Festival manifestacija, destinacija i degustacija u organizaciji Udruženja “Beogradski manifest” i JP “Beogradska Tvrđava”.

Na festivalu će se predstaviti lepote i čari Srbije kroz nesvakidašnji susret gradova, predela, najraznovrsnijih manifestacija, festivala kulture, gastronomije, kreativnih ideja i pojedinaca.

Festival je podeljen u 16 programskih celina, a “Beogradski manifest” predstaviće i dve ekskluzivne atrakcije – Festival velikih letećih balona i Festival piromuzičkih vatrometa.

Deset ekipa balonara iz Evrope takmičiće se u više disciplina, dok će nebo nad tvrđavom biti najveća pozornica festivala.

Spektakularne projekcije na nebu dizajniraće ekipe profesionalaca koje se bave ispaljivanjem piromuzičkih vatrometa, koji se zbog složenosti priprema i troškova retko vidjaju kod nas.

Više od 50 opština i gradova upoznaće posetioce sa bogatstvom srpskog turizma, hranu će im spremati šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za kulinarsko umeće u okviru zone “Svet dobre hrane”.

Tradicionalne srpske “ijade” od slaninijade, gulašijade, pasuljijade, kupusijade pa sve do palačinkijade i poslastica biće na meniju Kalemegdanske trpeze, a filmska zona, “Ponovo radi bioskop” ugostiće neke od najpoznatijih filmskih festivala iz Srbije.

Fest, Palićki filmski festival, Festival autorskog filma- Vranje, Kids fest, Festival scenarija prikazivaće nagradjivana filmska ostvarenja na otvorenom u formi “Silent movies”.

“Plesna livada”, segment posvećen festivalima i školama plesa razigraće Donji grad Beogradske tvrđave uz ritmove i zvuke salse, sambe, flamenka, tanga, čak i klasičnog baleta.

Za sve ljubitelje muzike, tokom tri dana festivala na jedinstvenoj bini smenjivaće se muzičke grupe koje će predstaviti programe najpoznatijih muzičkih festivala – Beer Festa, Sea dance festivala, Sabora trubača iz Guče, Zaječarske gitarijade, Nišvila, Love fest-a, Arsenal fest-a…

Share.

Comments are closed.