Festival morskih specijaliteta “DANI ADE BOJANE” 10. novembar – 10. decembar 2017.

0

Tradicionalno u ovo doba godine renomirani riblji restoran “Sent Andrea“ u Zemunu, organizuje festival izvornih specijaliteta od autohtone rečne i morske ribe „DANI ADE BOJANE“. Gosti ovog restorana će moći da uživaju u pravom primorskom ambijentu i svežim ulovima ribara sa ušća reke Bojane u Jadransko more. Pored najcenjenijih morskih riba i plodova mora, na trpezi restorana “Sent Andrea” naći će se i brodet od jegulje, ulcinjske skakavice, lice, luc, gof…

Ada Bojana, iako skrivena od pogleda i masovnog turizma, najpoznatiji je prirodni dragulj Jadrana. Sa dve strane okružena je rekom Bojanom, dok je sa treće zapljuskuje najčistija morska voda. Zahvaljujući svom, od civilizacije izolovanom, položaju i jedinstvenom prirodnom ekosistemu, Ada Bojana nije samo omiljeno odredište turista željnih privatnosti, već i pravi raj za sve one koji cene kvalitetnu rečnu i morsku ribu. Nadaleko poznata ponuda njenih restorana, sada je zahvaljujući manifestaciji „Dani Ade Bojane“ dostupna i Beograđanima.

Tokom ovog jedinstvenog festivala vrhunskih gastronomskih specijaliteta, koji traje od 10. novembra do 10. decembra, sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade Bojane. Svakog dana na trpezu restorana “Sent Andrea” stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati  šefovi kuhinje ovog restorana na Zemunskom keju, sa kolegama iz čuvenog restorana “Ćićkova čarda” sa Ade Bojane.

Za Adu Bojanu važi ne samo da je mesto jedinstve prirodne lepote, sa najčistijom rečnom i morskom vodom, već i da atmosferom neutrališe negativne misli. Manifestacija “Dani Ade Bojane” jedinstvenim konceptom svakako donosi ono najbolje što Ada u gastronomskom smislu nesebično daje svojim vernim gostima, istinskim hedonistima istančanog ukusa, koji joj se uvek iznova vraćaju.

Više informacija o festivalu naći ćete ovde

Restoran Sent Andrea

Zemunski kej

Kej oslobodjenja 35, Zemun

Tel. 011 210 55 65

Share.

Comments are closed.