Festival Serbika na Savskoj promenadi

0

Na Savskoj promenadi će 23. i 24. juna biti održan Festival Serbika, jedan od najvećih festivala hrane i pića u zemlji.

Šetalište na Savi će biti domaćin festivala koji je privredno-turističkog karaktera, mesto na kome će se naći brojni izlagači i proizvođači hrane i domaćih proizvoda, ali i brojni restorani koji će promovisati svoje specijalitete. Manifestacija je mesto izlaganja i prodaje, i mesto na kome će se posetioci edukovati, na neki nov i zanimljiv naćin.

Ova pre svega gastronomska avantura je organizovana da se degustiraju svi autohtoni ukusi Srbije, da se podsetimo strarih, i naučimo nove, i pri tom kroz zabavu prođemo karavanom kroz gastro kulturu i turistički potencijal naše zemlje. Posebno osmišljena scenografija je postavljena tako da oslikava Srbiju po gastronomskim specifičnostima i ukusima njenih krajeva, a izlagači će na licu mesta pripremati svoje specijalitete, a hrana i piće će se prodavati po popularnim cenama kako bi svi posetioci mogli da probaju što više proizvoda.

Festival će posetiocima ponuditi  sve najkvalitetnije, od dunavskih alasa najbolje riblje specijalitete, do odličnog roštilja južne Srbije, preko svih ukusnih čarolija i specijaliteta, a najpoznatiji kuvari iz Kulinarske federacije Srbije i Asocijacije kuvara Srbije, pripremiće gastronomski vremeplov „Srbija kroz vekove”.

Manifestacija je otvorenog tipa, ulaz je besplatan, a njen karakter opravdaće njenu misiju, ovaj festival je namenjen svima, i stranim i domaćim posetiocima, bez obzira na uzrast i godine.

Share.

Comments are closed.