Festival sireva Balkana u Beogradu

0

Festival sireva Balkana, odnosno 8. Balkan Cheese Festival  biće održan tokom vikenda 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda.

Svi posetioci će imati priliku da probaju retke i neobične vrste sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Hrvatske, kao i da uživaju u stručnom uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima kao i poslasticama sa sirom. Ovogodišnji gost festivala je Holandija, zemlja poznata po proizvodnji sireva, a na ovom festivalu će po prvi put biti predstavljen i kozji sir u irskom pivu.

Balkan Cheese Festival biće ovoren od 10.00 do 20.00 časova u subotu i nedelju, a  otvaranja je zakazano za subotu u 11.00 časova.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara, i u ulaznicu je uključujena degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača, a ulaznice će biti dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Zvanična dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u 14. Oktobra, u nedelju, od 19.00 časova.

Share.

Comments are closed.