Festival svetla u Zagrebu

0

Od 15. do 18. marta, u glavnom gradu Hrvatske će se po drugi put održati Festival svetla Zagreb, koji će u centru grada predstaviti najmodernije svetlosne performanse na bazi rasvetnih najmodernijih tehnologija.

Festival svetla u Zagrebu

Tema festivala je proleće koje predstavlja buđenje  i renesansu, pa će zato svaka lokacija na kojoj će biti održan festival na svoj način dočarati prolećni doživljaj  kroz svetlosne performanse koje će se trajati od 18 do 23 sata. Prvi Festival svetla Zagreb organizovan je prošle godine na sedam lokacija, i privukao je skoro 100.000 posetilaca, dok ove godine organizatori očekuju da će premašiti taj broj poseta.

Festival svetla u Zagrebu

Festival je ove godine značajno proširen, od sedam lokacija održavanja, taj broj je porastao na  čak 19 lokacija u gradu, u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za istoriju, velikom dvorištu i severnom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dečjem igralištu na Dubravkinom putu, letnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Festival svetla u Zagrebu

Festivalu koji traje 4 dana  se pridružuju drugi svetski gradovi, kao što su Lion, Amsterdam, Helsinki, Prag, St. Petersburg ili Berlin, koji imaju takođe imaju sličnu tradiciju, a Festival svetla u Zagrebu je od prošle godine uključen u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International. Festival dobrog raspoloženja i prijatnih prizora gde umetnici svetla koriste lepote grada kao slikarsko platno, iskoristiće kako bi najavili početak turističke sezone.

 

Share.

Comments are closed.