Festival vina – Hotel Grand Union

0

Kažu da je vino poezija u boci. I u glamuroznim hotelima Union sa bogatom istorijom znaju koliko je važna ta poezija u boci, savršena mizuka za naše uši. Vino se povezalo sa dobrom hranom i dobrim  vremenima, stoga nije ni čudno da je vino pronašlo svoj ugodan dom pod krovom hotela Union.

17 i 18. novembra održan je 20. slovenski festival vina u Grand Hotelu Union i Hotelu Slon u glavnom gradu Slovenije – Ljubljani. Festival pod nazivom “Festival svih festivala” okupio je slovensku vinsku scenu koja se razvijala, diše i živi uz festival.  Pored brojnih proizvođača vina, festivalu su se pridružili i drugi usko vezani za vino iz cele Slovenije i zajedno obeležili 20 godina vinskih događanja u zemlji. Ove godine festival je domaćin više od 200 vinara, domaćih i stranih u središtu Ljubljane.

Festival vina

Festival su takođe obeležili i kulinarski užitci. Glavni deo kulinarske priče stvorili su kuvari partnerskih hotela: Grand Hotel Union, Hotel Lev, Hotel Central, Hotel Slon i Hotel Cubo. Najmanje dvadeset kulinarskih izlagača predstavilo se u oba dana festivala.

Cilj Slovenskog festivala vina je prezentovanje Slovenije i širenje kulture ispijanja vina, a njihova misija je ostvarena već dvadeset godina za redom.

Festival vina

Vinska priča dostupna u hotelima tokom cele godine

Tokom cele godine, Vinska biblioteka Grand Union Cafe nudi vam 170 vrhunskih vina u svom popisu. Svaka od vaših poseta hotelu može da predstavlja vrhunski doživljaj uz vrhunska slovenska vina u samom gradskom jezgru Ljubljane.

Festival vina

Jedan od restorana Union Hotela, Atelje, nedavno je otvorio svoju vlastitu galeriju vina. Novi vinski kutak ponudio je dom za više od 250 različitih vinskih etiketa. Naravno, većina njih su Slovenska vina, ali postoji i velika ponuda stranih. Gledajući kroz popis, mogu se naći vina iz Francuske, Španije, Italije, Portugala, Nemačke, Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Jeste li spremni za put? Putovanje u Sloveniju koje će vas odvesti na nezaboravan vinski put oko zemlje i sveta kad god poželite tokom cele godine.

Share.

Comments are closed.