Food Planet, Festival nacionalnih kuhinja u Novom Sadu

0

Food Planet je Festival nacionalnih kuhinja koji se održava u Novom sadu od 11. maja do 4. juna 2018. godine. U okviru festivala, svakog dana će po jedna strana ambasada predstaviti svoju nacionalnu kuhinju, svoje specijalitete i sve posebnosti i karakterističnosti gastro-kulturološkog nasleđa.

Festival traje 30 dana, a za vrema održavanja, Novosađani i svi gosti koji se budu našli u tom gradu, imaće priliku da degustiraju 30 najrazličitijih nacionalnih kuhinja. Kao dodatni sadržaj, osim gastronomskog užitka, svi prisutni će moći da se bolje upoznaju sa kulturama tih zemalja, nacionalnim običajima i osobenostima. U tome će svakako pomoći i program koji je osmišljen da ih povede na putovanje do tih zemalja, pesmom, muzikom i ukusima.

Osim samih kulinarskih specijaliteta, biće predstavljeni i originalni recepti nacionalnih kuhinja, i oni će biti dostupni za sve zainteresovane, da ih prepišu i eventualno probaju u svojoj režiji da ih naprave. Festival se održava na Trgu slobode u centru grada.

Share.

Comments are closed.