Francuska Polinezija – raj skriven u srcu Pacifika

0

Usred južnoga Pacifika, Tahiti i njegova ostrva čine najveću morsku teritoriju na planeti. Zemlja koja je izronila iz okeana odgovara broju od 118 ostrva i 5 arhipelaga. Sa zelenim vulkanskim ostrvima smenjuju se koralni atoli tirkiznoplave boje.

“Ia Ora na”, “Maeva” i “Manava” – sa ovim rečima dobrodošlice, Polinežani dočekuju goste. Od samoga dolaska na aerodrom, legendarna gostoljubivost simbolično se pokazuje pesmama uz pratnju na gitari i “ukuleleu”, kao i poklanjanjem cvetne tijare, simbola Tahitija i njegovih ostrva.

Posetiocima željnim otkrića i pustolovina u srcu polinezijske prirode na raspolaganju stoji široka lepeza aktivnosti: pešačenja prirodom, duga pešačenja uz logorovanje na otvorenom, izleti, canyoning, eko-ture, koje organizuju stručnjaci za morsku biologiju.

Ronjenje je još jedan must. Prema mišljenju ronilaca, nigde na svetu ne postoji drugo mesto koje sjedinjuje takvu raznovrsnost morskoga dna, bilo da se roni u lagunama, oko visokih ostrva ili oko atola. Ipak, na svim ostrvima, atrakcija koja privlači najviše publike i dalje je ronjenje s morskim psima.

Koja su to nezaobilazna mesta koja bi trebalo posetiti, kao i još mnogo informacija koje će vam biti od koristi možete da pronađete ovde.

Share.

Comments are closed.