Gašper Habajec, glavni kuvar Union Garden restorana

0

Grand Hotel Union Business, Ljubljana, nedavno je prošao kroz nekoliko faza renoviranja i unapređen je brojnim novinama, a pravo osveženje predstavlja novi Launge Bar. Za kratko vreme novootvoreni Launge Bar uspeo je da nadmaši očekivanja i onih najzahtevnijih gostiju. Lansiranje koncepta zvanog “brasserie”, koji podrazumeva da se sveža hrana i piće poslužuju u udobnom, ali i nešto drugačijem ambijentu, naišlo je na oduševljenje među gostima. Tim povodom razgovarali smo sa glavnim kuvarom i kulinarskim genijem, koji stoji iza novog koncepta, gospodinom Gašperom Habajecom.

Q: Sa otvaranjem Launge Bar-a salonski deo Union Business Hotela očigledno je oživeo? Šta novi bar nudi i kakvi su utisci gostiju?

GH: Tako je, Launge Bar je nedavno počeo sa radom i gosti hotela, baš kao i svi ostali, mogu svakodnevno uživati u raznovrsnim specijalitetima i jelima iz bogate a la carte ponude. Trudimo se da gostima pružimo nezaboravno iskustvo, a tu smo i da ih posavetujemo prilikom izbora jela. Za sada su utisci gostiju uglavnom pozitivni, a to nam daje dodatnu energiju da nastavimo sa radom.

Q: Odakle crpite inspiraciju kada kreirate jelovnik?

GH: Kada sastavljam jelovnik, uvek razmišljam o tome šta bi to gostu bilo najprivlačnije i tako onda sve dođe na svoje mesto. Inače, svakodnevno me inspirišu vrhunski kuvari, kao i ljudi iz mog tima, ali se takođe trudim da redovno čitam i pratim aktuelna dešavanja.

Q: Šta mislite, koje je vaše najprepoznatljivije jelo?

GH: Postoji nekoliko jela koje sam osmislio, ali ipak najviše volim da pripremam, i toplo preporučujem svim gostima, brancin file sa fregolom u penastom sosu od karija, sa barenim brokolijem, konfit belim lukom i uljem od bosiljka.

Q: Možete li da nam otkrijete koje su to novine kojima ćete uskoro obradovati goste Launge Bar-a i kojim tačno specijalitetima planirate da ih osvojite?

GH: Naravno, sa zadovoljstvom. Moj tim i ja smo uveliko počeli sa pripremama za predstojeće leto. Gosti će uz živu muziku, između ostalog, imati priliku da uživaju u širokom spektru salata koje će se služiti u kombinaciji sa pažljivo pripremljenim i svežim jelima na bazi ribe i mesa. Nakon toga, računajte na vrlo ukusne poslastice i izvanredan domaći sladoled.

Share.

Comments are closed.