Interncionalni gastro turistički šampionat Niš 2018.

0

Od 15. do 17. Juna  Niš će biti prestonica gastronomije, manifestacija  „Gastro turistički šampionat Niš 2018.“ okupiće kuvare iz celog sveta, kako bi Nišlijama i regionu predstavili svoje kulinarsk veštine i sposobnosti.

Juna 2018. godine,  grad Niš će ugostiti kuvare iz celog sveta, a od otvorenim nebom, u Parku Svetog Save, kuvari iz Monoglije, Brazila, Južna Koreje i mnogih drugih zamalja pokazaće svoje kulinarske veštine. Do sada je prijavljeno oko 20 zemalja, a očekuje se da taj broj bude veći.

Od velike važnosti ja za grad Niš važno da se organizuje jedan ovakav značajn sadržaj, naročito ako je opšte poznato da svi turisti koji posete ovaj grad, hvale upravo hranu i specijalitete, od hrane u pekarama, ćevabdžinicama, do hrane u restoranima.

U Udruženju ugostiteljsko – turističkih radnika navode da se očekuje veliki broj učesnika, koji će pokazati znanje i veštinu prilikom pripremanja jela nacionalne i moderne kuhinje.

Pored promovisanja gastro kulture, cilj šampionata je stručno usavršavanje i edukacija, pa će gosti takođe moći da učestvuju i na savetovanjima i seminarima. U Parku Svetog Save pripremaće se jela na otvorenoj vatri, riba, jela tradicionalne nacionalne kuhinje, jela sa roštilja, kao i pice, slatke i slane pite, torte i kolači.

Share.

Comments are closed.