Gastro vodič, u potrazi za Mišelinovim zvezdicama u Hrvatskoj

0

Na Mišelinovoj gastro mapi, osim Istre, Dubrovnika i Zagreba, upisane su i brojne druge destinacije poput Šibenika, Splita, Korčule.

U društvo najelitnih restorana sa Mišelinovom zvezdicom prvi je ušao restoran Monte iz Rovinja prošle godine,  dok je ove godine Hrvatska bogatija za još dve nove zvezdice. Restoran Pelegrini iz Šibenika, i restoran 360 iz Dubrovnika, sa ponosom su dobili na čuvanje Mišelinove nagrade. Oba restorana su izvanrednom kulinarskom ponudom zaradila zvezdice, čiji je pristup gastronomiji duboko ukorenjen u baštini mediteranske kuhinje.

Nove Mišelinove zvezdice i preporuka hrvatskim restoranima jasno pokazuju da gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtevne međunarodne kriterijume i kvalitete. Mišelin je možda i najveći svetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a njegove zvezdice i preporuke daju odlične promotivne potencijale.  Destinacije u kojima se nalaze izabrani restorani, i koji su ušli u ekskluzivni krug najboljih restorana sveta, trebaju da iskoriste tu činjenicu, i na najbolji način predstave svoje vrednosti svetu.

Takođe, izborom na Michelinovoj karti, osim Istre, Dubrovnika i Zagreba , svoje mesto našle i brojne druge destinacije poput Šibenika, Splita, Iloka, Korčule, Krapine, Lovrana, Osijeka, Varaždina, Velike Gorice, Zadra i drugih. Na listi restorana koji su sa Mišelinovom preporukom nalazi se ukupno 55 restorana, a ove godine su dodeljena i Mišelin priznanja Bib Gourmand za odličan odnos cene i kvaliteta.

Share.

Comments are closed.