Gde na skijanje za zimski raspust?

0

Zima je lepo godišnje doba, i zimu treba iskoristiti na pravi način, provesti bar nekoliko dana u nekom od zimskih gradova na planinama. Zimski raspust, ukoliko ste školarac,  idealno je vreme za sneg, skijanje i zimsku bajku.

Alpbachtal

Alpbah se nalazi u Austriji, i to je mestašce koje je više puta osvajalo titulu najlepšeg sela u Austriji. Sa pogledom na Alpe, na 1000 metara nadmorske visine, Alpbah je odličan izbor ako vas interesuju lep krajolik, netaknuta priroda i skijanje.

Alpbachtal

Wengen

U Švajcarskoj, na planini iznad Lauterbrunen doline, nalazi se selo Vengen, jedno od prvih sela izgrađenih za potrebe zimskog turizma. Hoteli su uglavnom u viktorijanskom stilu, imajući u vidu tradiciju i vreme kada su izgrađeni. Ski staza se prostire sve do susednog sela Grinevald, a samo selo je malo, prostire se nešto više od 1 kilometra dužine, što je dovoljno da se osećate kao da niste gost.

Wengen

Cortina d’Ampezzo

Dolomiti u Italiji, na nadmorskoj visini od 1200 metara,  domaćini su  gradića Kortina  dAmpeco. Poznata u zemlji i širom Evrope, Kortina je jedno od najekskluzivnijih zimskih centara. Mesto sa naskupljim hotelima, bogato opremljenim radnjama i buticima. Kortina je mesto okupljanja turista u toku čitave godine. Koros Italija, glavno gradsko šetalište, je mesto gde se provodi najviše vremena.

Cortina Dampezzo

Megève

Mežev je fantastično selo u Francuskoj u kome se neguje kultura zimskog turizma već više od jednog veka. Sa tipično francuskom dušom, ovo mesto oduševljava ljubitelje ne samo skijanja i zimskih sportova, već i ljubitelje suptilnog rustičnog noblesa. Na planini se nalazi oko 300 kilometara raznovrsnih staza za skijanje, a postoje i staze predviđene za snoubording.

Megeve

Share.

Comments are closed.