Gde Srbi najradije putuju za božićne i novogodišnje praznike?

0

Jedan od najpoznatijih pretraživača hoteskog smeštaja, Trivago, otkriva koje su to najtraženije i najpopularnije destinacije u vreme božićnih i novogodišnjih praznika kod nas.

Putovanje u vreme Božića i Nove godine je nekako uvek najlepše, iako ume da bude hladno. Zima u Evropi pruža dosta mogućnosti, od ozbiljnog snega i polarnih noći na severu, do prijatnih mediteranskih sunčanih dana na jugu. Da praznična groznica već odavno tera na pakovanje kofera, govore nam podaci koje je objavio ovaj poznati turistički pretraživač fokusiran na upoređivanju hotelskih usluga. Građani Srbije su uglavnom upretraživač unosili gradove Evrope, i to za putovanja koja ne traju duže od 4 dana, dok je zabeležen i veliki broj pretraga koje su se odnosile na neka toplija mesta, pa čak i prekookejanske destinacije.

Među najtrazenijim destinacijama Evrope, ne računajući Beograd, svakao su Rim, Pariz, Istanbul, Beč, Amsterdam i Prag. Dobijeni podaci zaista govore da se radi pravim prazničnim putovanjima, sve destinacije su relativno blizu, sve je praktično podređeno broju slobodnih dana. U tih par dana dobrom organizacijom i planiranjem se može sve postići i obići, naravno i odmoriti se.

Što se tiče toplijih predela, najtraženiji su Hammamet, Solun, Barselona, Madrid, Kanarska ostrva i Tenerife. Od dalekih destinacija preko „bare“ napopularnije se Havaji, Maldivi i Australija.

Share.

Comments are closed.