Generali Osiguranje Srbija prva Family Friendly finansijska organizacija u Srbiji

0

Prva od 90 finansijskih organizacija u Srbiji sa sertifikatom za porodično odgovorno poslovanje

Generali Osiguranje Srbija je prva finansijska organizacija u Srbiji i regionu koja je dobila sertifikat Family Friendly Enterprise. Sertifikat se dodeljuje preduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obaveze u privatnom životu s obavezama na poslu. Sertifikat je primio predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović.

Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija, tim povodom je rekao: „Ponosan sam na ovaj sertifikat, jer potvrđuje da su nam zaposleni na prvom mestu. U našoj kompaniji radi preko 1.500 ljudi. Njihovo zadovoljstvo je uslov za uspešno poslovanje kompanije i zbog toga želimo da im omogućimo da bez stresa uživaju u nekim od najznačajnijih događaja u životu. S obzirom na to da poslujemo u industriji u kojoj je tempo rada veoma dinamičan i intenzivan, važno nam je da naši ljudi mogu da usklade svoje privatne potrebe sa poslom. Napravili smo ozbiljnu razliku u uslovima rada, ne samo u odnosu na naše ranije poslovanje, već i u poređenju sa drugim kompanijama u Srbiji i regionu”.

Family Friendly Enterprise je postupak dodele sertifikata kompanijama za društveno odgovorno upravljanje sa fokusom na usklađivanju rada i privatnog života zaposlenih. Sertifikat dodeljuje TMS CEE d.o.o. prema sertifikacionoj šemi Ekvilib instituta.

Zahvaljujući pogodnostima koje nudi zaposlenima, Generali Osiguranje Srbija svrstalo se među prestižne poslodavce i postalo prva finansijska organizacija, od preko 90 u Srbiji, koja je dobila ovaj značajan sertifikat, koji potvrđuje porodično odgovorno poslovanje kompanije.

Generali Osiguranje Srbija već izvesno vreme svojim zaposlenima omogućava rad s fleksibilnim radnim vremenom, rad van kancelarije, poseban paket pogodnosti za osobe sa invaliditetom, savetovanje roditelja pri upisivanju dece u srednje škole, skraćeno radno vreme nakon porodiljskog odsustva uz isplatu pune zarade, dodatne dane godišnjeg odmora za samohrane roditelje, plaćanje školskog materijala za decu samohranih roditelja. Zaposleni imaju i zonu za predah uz društvene igre ili masažu i mogućnost opuštanja uz jogu.

Generali Osiguranje Srbija želi da nakon osnovnog dobije i puni FFE sertifikat. Pravo na sticanje punog sertifikata stiče se nakon tri godine uspešnog sprovođenja mera. Generalijev Family Friendly tim planira i uvođenje novih mera, kao što su novčane pozajmice za zaposlene, dodatni slobodni dani za novopečene tate, slobodni dani i skraćeno radno vreme za polazak dece u vrtić ili školu, prilagođavanje radnih uslova ličnoj situaciji zaposlenog, slobodni dani za učešće u volonterskim aktivnostima, pojačana komunikacija sa zaposlenima i dr.

Kompanije Generali Reosiguranje Srbija i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima takođe su dobile sertifikat.

O kompaniji

Generali Osiguranje Srbija je druga najveća osiguravajuća kompanija u Srbiji i lider u životnom i zdravstvenom i osiguranju. Član je Generali grupe, nezavisne međunarodne kompanije iz Italije. Osnovana 1831, Generali grupa se nalazi među vodećim svetskim osiguravačima. Njen ukupni prihod od premije iznosio je 68 milijardi evra 2017. godine. Sa oko 71.000 zaposlenih i 57 miliona klijenata u preko 60 zemalja sveta, Generali ima vodeću poziciju u Zapadnoj Evropi i sve veće prisustvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Aziji. Corporate Knights Ranking je prošle godine uvrstio Generali grupu među najodrživije kompanije na svetu.

U Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi i Rusiji, Generali grupa posluje preko svoje regionalne kancelarije u Pragu i nalazi se među tri vodeća osiguravača u regionu.

Share.

Comments are closed.