Good France – Jedinstvena prilika za uživanje u francuskoj kuhinji

0

Događaj Good France, u cilju proslave francuske gastronomije, organizovan u obliku večere, biće održan 21. marta 2017. godine.

Organizovan na inicijativu čuvenog kuvara Alaina Ducassea i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnog razvoja Francuske ističe umeće življenja na francuski način, tipične proizvode francuskog podneblja i vrednosti Francuske kao destinacije.

Ova međunarodna manifestacija okupiće više od 2.000 kuvara na 5 kontinenata, u duhu ove velike ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana iz celog sveta.

Na prošlogodišnjem izdanju ovog događaja  je učestvovalo 1540 restorana iz celog sveta među kojima 15 restorana iz Srbije, koji su tog dana ponudili posebno osmišljeni jelovnik, nadahnut francuskim umećem.

Inicijativa je upućena svim ljubiteljima dobre kuhinje i restorani iz celog sveta pozvani su da pošalju svoju prijavu na web-stranicu www.goodfrance.com, tako što će ponuditi jelovnik koji će isticati vrednosti francuske kuvarske tradicije sa sledećim redosledom jela: aperitiv i zakuska, predjelo, glavno(a) jelo(a), sirevi, desert(i), praćeni francuskim vinom i šampanjcem.

Share.

Comments are closed.