Google Flights zna hoće li vaš let kasniti

0

Google Flights je aplikacija koja će pomaže pri pronalaženju jeftinijih letova i karata, a novina je da će od sada imati i servis koji će moći da predvidi hoće li i koliko kasniti vaš let.

Ovaj izuzetno, bar u teoriji,  koristan alat, bazira svoja predviđanja i prognoze na osnovu dosadašnjih podataka kojima raspolaže, ali i na osnovu nove tehnlologije veštačke inteligencije.

Iz Googla su najavili da će korisnici dobiti informacije o letu tek kada su više od 80% sigurni u svoju prognozu, tom prilikom će takođe prikazati sve moguće razloge za kašnjenja, bilo da su to vremenski uslovi ili neki drugi faktori koji su uticali na to. Servis to omogućava  da vidite jednostavnim pretraživanjem po broju leta ili ruti.

Od sada je olakšano je i traženje jeftinih letova, gde će uz svaku cenu prikazati detaljno šta to uključuje jeftini let, kakve su propozicije vezane za ručni prtljag, koliki su troškovi za dodatni kofer i slično.

Iako su prilično sigurni u svoj proizvod i njegovu preciznost pri prognoziranju, iz kompanije Google ipak preporučuju punicima da dodju ranije na aerodrom, gde mogu da se upoznaju sa novostima ili eventualno utiču na neka iznenađenja.

Share.

Comments are closed.