GOÛT DE FRANCE 2016 – Jedinstvena prilika za uživanje u francuskoj kuhinji

0

Goût de France / Good France, organizovan na inicijativu čuvenog kuvara Alena Dikasa (Alain Ducasse) i Ministarstva inostranih poslova i međunarodnog razvoja Francuske, ističe umeće življenja na francuski način, tipične proizvode francuskog podneblja i vrednosti Francuske kao destinacije.

Ovaj događaj okuplja iste večeri, na pet kontinenata, glavne kuvare svih profila. S jednim istim ciljem: slaviti izvrsnost i kreativnost francuske gastronomije. Stub francuske baštine i izuzetni ambasador Francuske – gastronomija, predstavlja deo francuskog identiteta, a o tome svedoči činjenica da je francuski gastronomski obrok uvršten u UNESCO-vu kulturnu nematerijalnu baštinu čovečanstva 2010 godine. Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg prvog izdanja ovog događaja, , više od 1.540 restorana na 5 kontinenata ponovo će 21. marta 2016, odati počast izvrsnosti francuske kuhinje i njenim vrednostima druženja uz posebno osmišljeni jelovnik: recepti nadahnuti francuskim umećem. Inicijativa je upućena svim ljubiteljima dobre kuhinje i restorani iz celog sveta pozvani su da pošalju svoju prijavu na web-stranicu www.goodfrance.com, tako što će ponuditi jelovnik koji će isticati vrednosti francuske kulinarske tradicije sa sledećim redosledom jela: aperitiv i zakuska, predjelo, glavno(a) jelo(a), sirevi, desert(i), praćeni francuskim vinom i šampanjcem. Nakon toga je međunarodni odbor za izbor glavnih kuvara, kojim predsedava Alen Dikas, odobrio spisak glavnih kuvara-učesnika. Svi restorani učesnici predstavljeni su na pomenutoj web-stranici

Share.

Comments are closed.