Gradi se luksuzni hotel u svemiru, nebo nije više granica

0

Američka kompanija Orion Span je najavila de će će uskoro krenuti sa pružanjem usluga putovanja van naše planete, i boravka hotelu koji će se nalaziti u Zemljinoj orbiti.

Prvi čovek kompanije Frank Bunger je na samitu u Kaliforniji predstavio ovaj projekat, i kako navodi, luksuzni svemirski hotel će nositi ime Aurora Station, i biće lansiran u orbitu najkasnije do 2021. godine. Aurora Station će nakon postavljanja i puštanja u rad primiti prve goste već početkom 2022. godine, a za sada se zna i koliko će koštati odsedanje u svemiru, sa zaljenjem konstatujemo da je cena nerealno visoka. Dakle, putovanje i boravak u hotelu 12 dana, all inclusive, koštaće neverovatnih 9.5 miliona dolara.

Gradi se luksuzni hotel u svemiru, nebo nije više granica

Svemirski butik hotel imaće kapacitet od 6 ljudi, od kojih je dvoje zaduženo za operativnost hotela, dakle 4 osobe koje će imati privilegiju da sa visine od nekoliko stotina kilometara posmatraju majku Zemlju. Putnici će uživati u nultnoj gravitaciji i neverovatnom pogledu, ispratiće 16 izlazaka i zalazaka sunca u jednom danu. Bar tako kažu.

Hotel je dugačak oko 14 metara, širok je oko 5 metara, imaće internet kako bi bila moguća komunikacija sa Zemljom, a cilj nije neki preterani luksuz, već je prostor uređen tako da moze da se iskusi kako kako izgleda život astronauta.

Gradi se luksuzni hotel u svemiru, nebo nije više granica

Turisti koji se odluče na ovakvo putovanje, moraće da provedu 3 meseca na pripremama u Hjustonu, a ukoliko bude velika potražnja za ovakvim putovanjem, u  kompaniji planiraju da  prodaju i stanove u letelici u kojima će ljudi jednog dana moći i da žive. Dakle, Džejms Bond i Operacija svemir neka se čuvaju, stižemo.

Share.

Comments are closed.