Grand Hotel Union u Ljubljani obeležio 110 godina postojanja

0

28. oktobra 1905, pre čak 110 godina, otvoren je u Ljubljani Grand Hotel Union. Od samog početka sve je bilo posvećeno pružanju izuzetnog doživljaja gostima koji posećuju divnu Sloveniju, što je doprinelo da ovaj kongresni hotel ostvari najduži kontiurian rad u Ljubljani. Znanje stečeno tokom decenija, pruža sigurnost u kvalitet usluga hotela, a hotelska tradicija je takođe izvor neverovatnih priča vezanih za hotel. Grand Union kafe i Union Hall, na primer, su bila omiljena mesta okupljanja najvećih slovenačkih umetnika i intelektualaca (slikari Rihard Jakopič, Hinko Smrekar, Ivan tereta, pisci Ivan Tavčar, Ivan Cankar, Oton Župančić i mnogi drugi), a te priče se mogu pričati i dan – danas.

Tomislav Čeh, generalni direktor hotela smatra da je važno ne samo nastaviti hotelsku tradiciju, već ga i poboljšati kroz inovativne promene!
– Grand Hotel Union je dragulj autentičnog nasleđa i stvarno mi je čast biti deo njegove izvanredne priče duge 110 godina. Svaki dan smo pisali novo poglavlje u kojem se tradicija kombinuje sa trendovima i personalizacijom na način koji pogoduje iskustvu naših gostiju u svakom pogledu. Prošle godine, sproveli smo niz renoviranja i nabavili novu “state-of-the-art” tehničku opremu. Jela koja služimo napravljena su od domaćih, sezonskih proizvoda, a ako tome dodamo vinsku kartu koja sadrži više od 170 različitih vinskih etiketa, ne čudi da smo bili domaćini brojnih kulturnih priredbi tokom cele godine. U novembru ćemo uvesti usluge vratara i otvoriti novi poslovni salon u Grand Hotel Union Business. Kako su gostoljubivost i otvorenost karakteristične za slovenački narod, naš pristup gostima je zaista iskren. I zato Grand Hotel Union, otvoren davne 1905. godine, predstavlja istaknuti deo Ljubljane i Slovenije u prošlosti i sadašnjosti, a naši gosti su zapravo postali deo lokalne scene i tradicije – kaže direktor hotela. Grand Hotel Union je najpoznatiji po svojoj secesijskoj arhitekturi koja ostavlja bez daha, ali to je ujedno i najveći kongresni hotel u Ljubljani koji nudi ekskluzivni položaj u srcu centra grada sa 327 soba i dvadeset jednom konferencijskom dvoranom.

Share.

Comments are closed.