Grčki dani 2018 u Beogradu

0

Festival grčke kulture, “Grčki dani u Beogradu 2018” održaće se od 19. do 29. aprila na raznim lokacijama u Beogradu. Manifestacija predstavlja beograđanima grčku kulturu, muziku i gastronomsku ponudu u cilju povezivanja i jačanja već tradicionalno dobrih odnosa između  Srbije i Grčke.

Grčke dane u Beogradu organizuje Ambasada Grčke, a program se  sastoji od brojnih koncerata, filmskih projekcija, književnih večeri, izložbi, sportskih i gastronomskih događaja. Manifestacija se organizuje drugu godinu zaredom, i to je mesto gde posetioci i domaća javnost mogu da se upoznaju još blize sa grčkom tradicijom, kulturom i običajima na jedan neposredan način kroz mirise, ukuse i zvuke nacionalne muzike.

Kako je naročito je popularana i bliska gastronomska ponuda Grčke našoj zemlji, od velike važnosti je Seminar gastronomije za kuvare, koji tradicionalno organizuje hotel „Metropol“, u saradnji dva bratska grada, Soluna i Beograda. Kao nastavak jedne lepe saradnje, grad Solun sledeće godine ima tu cast da organizuje sličnu manifestaciju, gde će gosti biti kuvari iz Srbije.

U četvrtak, u Helenskoj fondaciji, u 19.00 časova, svi posetioci će moći da prisustvuju predavanju profesora Mila Lompara, „Kazantzakis i Ivo Andrić“,a od ostalih sadržaja izdvajaju se projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Dolphin man“ u Dvorani KCB, u režiji Lefterosa Haritosa, koncerti i predavanja na Arhitektonskom fakultetu.

Share.

Comments are closed.